Składniki: 2 ząbki czosnku ok 1 cm imbiru 1/2 cebuli 1 bardzo duży pomidor pęczek natki kolendry 8-10 orzechów nerkowca 2 łyżki jogurtu lub tłustej śmietany 2 łyżki przyprawy indyjskiej np. madras curry 1/2 łyżeczki kurkumy około 200 g sera paneer przepis tutaj Przygotowanie: Zmiel na pastę cebulę. środa, 10 maja 2017 Paneer Masala Paneer Masala to indyjski ser w aromatycznym, gęstym i pikantnym sosie. Polecam z indyjskimi chlebkami oraz daniem z ryżu :) Dodaj pokrojone kawałki sera paneer. (opcjonalnie można je wcześniej podsmażyć). Ser paneer można zrobić samemu i jest to naprawdę łatwe. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę oraz przyprawę. Po chwili dodaj pastę czosnkowo-imbirową oraz nerkowce. Smaż, aż masa stanie się miękka i ładnie się zabarwi. To jedna z najbardziej lubianych azjatyckich potraw.