kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą

Katarzyna
Ciasta
12.04.2017 23:34
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą

1 łyżkę mąki ziemniaczanej 1 łyżkę mąki pszennej,1 budyń śmietankowy 40 g bez cukru, 0,5 szkl cukru i 1 łyżeczkę cukru waniliowego miksujemy w 0,5 szklanki mleka, wylewamy na gotujące się mleko, gotujemy do zgęstnienia, studzimy. 150g masła ucieramy na puch, dodajemy zimny budyń, masa ma być trochę luźna, w lodówce uzyska idealną konsystencję :-) ORZECHY do garnka dajemy 2 łyżki miodu,1 łyżeczkę cukru pudru i łyżkę masła. czubata łyżka kakao 0,5 szklanki cukru 125 g masła lub margaryny KREM 3 szklanki mleka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 40 g bez cukru 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 150 g masła lub margaryny POLEWA 50 g czekolady mlecznej lub deserowej 5 łyżek mleka kawałek masła (około 2 łyżeczki) 1 płaska łyżka kakao ORZECHY 1 szklanka posiekanych drobno orzechów włoskich 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cukru pudru łyżka masła CIASTO Z podanych składników zagniatamy ciasto. Mieszamy. orzechy wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i prażymy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor około 5-10 minut , wyciągamy, studzimy, zimne rozdrabniamy rękami. Zapraszam SKŁADNIKI przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO 3 łyżki miodu 2,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki sody 3 jajka 1 A tu przepis w formie filmiku :-) Smacznego. PS ciasto to piekłam na swoje imieniny :-) Dziś przychodzę do Was z przepisem na wspaniałe ciasto, które rozpływa się w ustach. Mimo zimna udało mi się zrobić kilka zdjęć na zewnątrz, lepiej i wyraźniej wychodzą :-)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaki-katriny.blogspot.com/2016/12/kakaowy-miodownik-z-prazonymi-orzechami.html