Razowy chlebek bananowy w wersji light

Agata
Ciasta
27.01.2017 8:20
Razowy chlebek bananowy w wersji light

Więc jeśli macie w domu takie dojrzałe banany i uważacie, że do niczego już się nie nadają, to właśnie jest pora na upieczenie chlebka bananowego 😍 Razowy chlebek bananowy w wersji light na formę o wymiarach 20 x 12 cm 80 minut Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 720 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 1 jajko 3 bardzo dojrzałe banany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/3 szklanki oleju kokosowego 1/2 szklanki włoskich orzechów 1/2 łyżeczki kardamonu Postanowiłam upiec ten chlebek, ale w wersji nieco odchudzonej, czyli bez cukru i z dodatkiem razowej mąki. Ciasto jest dosyć ciężkie, dlatego wymaga dłuższego czasu pieczenia, żeby nie było w nim zakalca. Jeśli po wyjęciu go z ciasta jest suchy nasze ciasto jest gotowe. Dodatkowo: 1 banan do ozdoby ciasta garść orzechów włoskich Wykonanie: W misce blendujemy banany, jajko i olej. Chlebek bananowy to amerykańskie wilgotne ciasto pieczone z wykorzystaniem bardzo dojrzałych bananów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/01/razowy-chlebek-bananowy-w-wersji-light.html