foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto makowe: - 4 białka - 100 g maku - 100 g kokosu - 100 g cukru - szczypta soli - 1 litr mleka - 2 opakowania budyniu waniliowego - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 5 łyżek cukru - 300 g masła - puszka brzoskwiń - 1/2 szklanki wódki - 3 opakowania biszkoptów z kakaowym środkiem - 100 g czekolady mlecznej - 2 łyżki mleka Tak samo robić kolejne warstwy: w sumie trzy warstwy kremu i trzy warstwy ciastek. Biszkopty moczyć w soku z wódką i układać na kremie. Najlepiej smakuje dzień a nawet dwa po złożeniu i gwarantuję, że na jednym kawałku nie poprzestaniecie. Proszek budyniowy wymieszać z mąkami i cukrem, rozrobić to w połowie mleka. Resztę mleka zagotować i wlać rozrobione budynie, ugotować na gęsto. Na ciasto makowe wyłożyć jedną część kremu.