Składniki: - 5 jajek - 20 dag margaryny - 30 dag mąki - 25 dag cukru pudru - 1/2 szklanki mleka - pół szklanki maku - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - około 2 szklanek twarogu, sera białego wymieszanego z 3 łyżkami cukru pudru i kilkoma kroplami aromatu waniliowymi - do dekoracji łyżka kakao - Margarynę, żółtka, cukier utrzeć na jednolitą masę. - Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać mak i przelać ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest gotowe, jeśli nie pieczemy jeszcze 10 minut. - Na koniec delikatnie dodajemy pianę ubita z białek ze szczyptą soli.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tagebuchpopolsku.blogspot.de/2016/12/placek-z-serem-i-makiem.html