Dodatkowo: duże cebula 2 kilka suszonych grzyby kieliszek wytrawnego białe wino 1 do podlewania mięsa bulion ziarenka ziele angielskie 3-4 sztuki liść laurowy 2 łyżki śmietana 18% 3-4 łyżeczka masło 1 sól pieprz Instructions Mięso kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki. U mnie znajdziecie je w towarzystwie bardzo ciekawych klusek – niemieckich szpecli, które przygotowuje się z zaledwie kilku składników i są one doskonałym odpowiednikiem rodzimych klusek kładzionych. Tę obietnicę mam zamiar oczywiście dotrzymać, dlatego już dzisiaj mam dla Was przepis na fenomenalne zrazy wołowe w sosie własnym. Przepisem na szpecle będę chciał podzielić się z Wami w niedalekiej przyszłości, w oddzielnym wpisie. Klasyczne zrazy są daniem znanym w Polsce niemal każdemu – prawdopodobnie ilu kucharzy, tyle różnych przepisów na zrazy. Zrazy Przygotuj zrazy wołowe z przepisu ze strony Cookuj.pl i ciesz się wspaniałym smakiem idealnie przyrządzonego mięsa tradycyjnej kuchni polskiej. Tymczasem już teraz zapraszam Was do zapoznania sie z moim przepisem na klasyczne zrazy w sosie własnym. Doprawiamy solą, pieprzem Całość dusimy na niewielkim ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (u mnie zajęło to ponad godzinę) stale mieszając, obracając mięso i w razie potrzeby dolewając bulion. Następnie przekładamy je do większego garnka z grubym dnem, a na pozostałym oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebule. Poznaj mój doskonały przepis na pyszne zrazy wołowe w sosie własnym. Na swoim facebook’owym profilu obiecałem Wam jednak, że i typowo polskie przepisy będą pojawiać się co jakiś czas na blogu. Mięso smarujemy łyżeczką musztardy, układamy na nim plasterki boczku, dodajemy 1/2 ogórka i posypujemy pokrojoną w piórka cebulą. Składniki: Zrazy: mięso wołowe 1,2 kg łyżek musztarda 6 plastrów boczek 10-12 większe ogórki kiszone 3-4 duża cebula 1