Leczo - danie, które leczy

Ewelina
Obiad
28.09.2016 9:40
Leczo - danie, które leczy

A kiedy próbuję, czy smak już jest doskonały, nie mogę się doczekać kiedy zasiądę przed miseczką napełnioną tym pysznym gęstym leczo z papryką, kiełbasą... Można podać z chlebem, albo z ryżem... Ummm... koniecznie zróbcie i cieszcie się tym aromatem, tym smakiem i tym wyglądem. Przełożyłam na patelnię, wymieszałam i zostawiłam na małym gazie na około 15 minut. Papryki oczyściłam z nasionek i pokroiłam w grubą kostkę. Mieszałam, żeby warzywa się lekko zeszkliły ale nie przypaliły. Mieszałam, żeby warzywa się lekko zeszkliły ale nie przypaliły. Wymieszałam i smażyłam na średnim gazie około 10 minut. Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki i pokroiłam w cząstki. Cukinię obrałam i pokroiłam w grubą kostkę. W kuchni wówczas roznosi się piękny zapach. Wykonanie: Cebulę pokroiłam w kostkę. Podsmażyłam na dużym gazie. Podsmażyłam na dużym gazie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaukrysi.blogspot.com/2016/07/po-prostu-leczo.html