Wymiary formy: 24x28 cm Składniki: - 2 szklanki mąki - 200 g masła - 5 łyżek cukru - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 żółtka - 2 łyżki gęstej śmietany Idealne połączenie słodkiego ciasta i pachnących śliwek, czyli ciasto, którego nie może zabraknąć w sezonie śliwkowym Ciasto rozwałkowujemy, przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. - około 1/2 kg śliwek Masło siekamy z mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami i śmietaną. Ciasto pieczemy w temp. 200 st. przez około 40 min. do zarumienienia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://oobzarciuch.blogspot.com/2015/09/pokruche-ciasto-ze-sliwkami.html