Składniki: 700g filetu z świeżej białej ryby 2 marchwie 1/2 selera 1 pietruszka 1 cebula 3 ziemniaki pęczek kopru sok z cytryny 1,5l wody sól pieprz 3 łyżki śmietany 30% 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju 2 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe Wykonanie: Marchew, selera, pietruszkę, cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ziemniaka pokroić w kostkę. Filety rybne pokroić w kostkę i wyłożyć na metalowe sitko (ja użyłam koszyczka do smażenia frytek) w całości wstawić do gotującej zupy, do czasu aż ryba się ugotuje ale nadal będzie w całych kawałkach (u mnie trwało to dosłownie chwilę). Na każdym talerzu kłaść rybę i zalewać ją zupą, wciskając trochę soku z cytryny i posypując obficie koperkiem Będę ją często powtarzać mimo tego że nie jest ona najtańsza ze względu na rybę, ale smakuje obłędnie.