Kostka malinowa – przepis Składniki: biszkopt: 3 jajka 70 g cukru 1 łyżka wody 80 g mąki pszennej warstwa malinowa: 750 g konfitury malinowej (najlepiej domowej) 2 galaretki malinowe 400 ml wody malinowa pianka: 3 szklanki mleka 3 opakowania śnieżki 3 galaretki malinowe 500 ml wody 1 opakowanie malin 250-300 g świeża mięta Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę. Pomału kończy się sezon malinowy, więc do doskonały czas, aby uzupełnić zapasy konfitury malinowej na takie pyszności ja to ciasto. Kostka malinowa to lekkie jak chmurka ciasto z dodatkiem świeżych malin i konfitury malinowej. Gdy będą zimne ubijamy mleko ze śnieżkami na sztywno i dodajemy galaretkę szybko miksując. Wylewamy piankę malinową na ciasto wyrównując naszą kostkę malinową. Rozkładamy warstwę malinową na wystudzonym biszkopcie i chłodzimy w lodówce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 17-20 minut. Całość chłodzimy w lodówce minimum 3 godziny.