Rozgrzej mocno grill, na kratkę posmarowaną olejem kładź karkówki, piecz na dużynm ogniu przez pół minuty z każdej strony. Upieczone kawałki mięsa przełóż na talerze, przykryj folią aluminiową i odstaw na dwie minuty, by mięso odpoczęło - dzięki temu będzie wyjątkowo soczyste. Chleb piecz zawinięty w folię na średnio rozgrzanym grillu przez około 10-15 minut - a dokładnie do momentu, kiedy ser się pięknie roztopi, a skórka przypiecze. Zamknij marynator, usuń powietrze (lub przykryj miskę) i wstaw do lodówki na noc (lub co najmniej na kilka godzin). Następnie zmniejsz ogień (lub kratkę umieść wyżej) i piecz karkówkę po 5-6 minut z każdej strony, co jakiś czas smarując ją pozostałą marynatą. Chleb zawiń w folię aluminiową, zostawiając otwór na górze bochenka.