Dlatego też, tak świetnie nadają się do szybkich azjatyckich dań typu stir-fry, zwłaszcza brokuł, który niezwykle je wzbogaca smakiem i kolorem, gdy zmiksujemy go na sypki ryż i podamy w towarzystwie kolorowego bukietu sezonowych warzyw, otrzymujemy niezwykle barwny i odżywczy obiad. Kalafior miksowany na małe sypkie grudki przypominające ryż lub kuskus to świetna metoda serwowania tego warzywa, zyskująca coraz większą popularność. W ten sposób, można go podać na surowo z dodatkowymi warzywami i dressingiem lub chwilę podsmażyć, a wtedy jego smak łagodnieje. Oba te warzywa nie wymagają, a wręcz nie mogą być poddawane długiej obróbce termicznej bo taka powoduje, że robią się ciapowate i mdłe. This way, they remain, all their aroma, stay al dente, retain their color and the full flavor. Therefore, they are perfect in asian, stir-fry dishes. But instead of the cauliflower, you can also serve broccoli. Both of these vegetables do not require, and indeed, can not be cooked to long, cause then they are getting soggy and bland. Polecam i zapraszam na portal Hello Zdrowie, gdzie znajdziecie dokładne wskazówki wykonania tego pysznego dania.