Składniki na ciasto: 350 g mąki pszennej 7 g suszonych drożdży 250 ml letniej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatki: 1 cukinia 100 g sera feta lub bryndzy 200 ml gęstej śmietany 18 % ząbek czosnku kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Drożdże wraz z cukrem sypiemy do miski, wlewamy 50 ml letniej wody, dobrze mieszamy i pozostawiamy na ok. 15-20 minut, aż zaczną się pienić. Przekładamy ciasto do miski, przykrywamy i odkładamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut, aż podwoi swoją objętość. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na ok. 20 minut – kontrolujemy, by śmietana zbyt mocno się nie przypiekła. Mąkę z solą wysypujemy na blat, robimy wgłębienie i wlewamy w nie spienione drożdże, łyżkę oliwy i pozostałą wodę (powinna być letnia). Mieszamy składniki, podsypujemy mąką i wyrabiamy ciasto ok. 5-6 minut, aż stanie się gładkie.