Chałwowiec Składniki: (na małą blaszkę 20x24) biszkopt jasny: - 2 jajka - 2 łyżki cukru - 2 łyżki mąki - 1 łyżka kakao - 1/2 proszku do pieczenia - 1 budyń śmietankowy - 2 łyżki cukru - 1,5 szklanki mleka - 100g chałwy - 100g nutelli - 150 g margaryny/masła - 60 g małych bezików - polewa czekoladowa - wiórki kokosowe - Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać małymi partiami cukier. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 180C na 20 minut (sprawdzamy patykiem czy ciasto jest gotowe). - Masa: Proszek budyniowy i cukier mieszamy z 1/2 szklanki mleka. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Następnie wykładamy masę z nutellą i przykrywamy ciemnym biszkoptem. Masę podzielić na dwie części.