Kluski leniwe

Anna
Obiad
20.05.2016 14:41
Kluski leniwe

Ciasto podzielić na porcje,z każdej formować wałeczki i kroić ukośnie w kluski o szerokości 2-3 cm ( jak na kopytka). Gdy wypłyną trzymamy je jeszcze ok 2-3 min na mniejszym ogniu,wyjmujemy na półmisek łyżką cedzakową. Można też je podać ze śmietaną bądź roztopionym masłem zmieszanym z bułką tartą. Składniki: - ok 500 g białego sera - 1 czubata szklanka mąki - 2 jajka - szczypta soli W dużym garnku gotujemy osoloną wodę,kluseczki wrzucamy delikatnie na wrzątek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/05/kluski-leniwe.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna