Koktajl pietruszkowy

Konrad
Koktajle
08.05.2016 12:28
Koktajl pietruszkowy

Ja dodatkowo lubię dodać jakieś źródło tłuszczy, takie jak masło z nerkowców, ponieważ nie tylko zmienia na plus smak koktajlu, ale również zwiększa przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, czyli witaminy A, E, K. Masło z nerkowców można zastąpić również tym z orzeszków ziemnych lub innym ulubionym źródłem tłuszczy – byle wartościowym. Świetnym rozwiązaniem w obu przypadkach będzie zrobienie żelaznego koktajlu (koktajl z pietruszki). Cytrus ma za zadanie zwiększyć przyswajalność żelaza (potrzebna jest witamina C) z pietruszki oraz nadać koktajlowi świeżości. [sp_recipe] Koktajl z pietruszki – żelazny koktajl Pyszny w smaku, bogaty w witaminy A, C, E, K oraz wspomniane wcześniej żelazo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.blendman.pl/koktajle/koktajl-z-pietruszki/