Migdałowa zupa krem z pietruszką, gruszką i rozmarynem

Malgorzata

Zupy

17.04.2016 23:50

Migdałowa zupa krem z pietruszką, gruszką i rozmarynem

Cała nasza rodzina się nią zajada niezależnie od pory roku ;) Czas przygotowania: 25 minut Porcje: 4 Składniki: - 400 g pietruszki - 2 gruszki - 1 l bulionu warzywnego - 250 ml mleka migdałowego - 100 g białego ryżu - gałązki rozmarynu - 4 łyżki migdałów w płatkach - 2 łyżki masła - sól i biały pieprz do smaku Przygotowanie: - Ze środka gruszek wytnij cienkie plastry z ogonkami do przybrania zupy, resztę obierz i pokrój w kostkę. - Dodaj pietruszkę pokrojoną w kawałki, masło, rozdrobnij 7 s/obr.5. - Duś 2 minuty/120C/obr.1. - Dodaj 800 g bulionu (lub wody + 2 łyżeczki koncentratu warzywnego), gotuj 12 min/100C/obr. 1. - Na suchej patelni upraż płatki migdałów. - Z zupy usuń rozmaryn, dodaj mleko migdałowe, dopraw do smaku solą i białym pieprzem, zmiksuj na gładki krem, dolej odpowiednią ilość bulionu do uzyskania żądanej konsystencji, zagotuj. - Z zupy usuń rozmaryn, dodaj mleko migdałowe, dopraw do smaku solą i białym pieprzem, zmiksuj na gładki krem, dolej odpowiednią ilość bulionu do uzyskania żądanej konsystencji. - W rondlu na zupę roztop masło, dodaj pietruszki, gruszki i 2 gałązki rozmarynu, smaż 5 minut do zrumienienia. - Ze środka gruszek wytnij cienkie plastry z ogonkami do przybrania zupy, resztę obierz i pokrój w kostkę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2016/04/migdaowa-zupa-krem-z-pietruszka-gruszka.html