Domowa rzeżucha

Naczynie wyłożyć gazą, watą lub ligniną. Nasączyć wodą, wysypać gęsto nasiona rzeżuchy, spryskać wodą. Odstawić w ciepłe i słoneczne miejsce. U mnie bardzo dobrze sprawdził się kuchenny parapet. Pamiętajcie o …

Domowa rzeżucha

Składniki

nasiona rzeżuchy (1 paczka) kupicie je w każdym dużym sklepie spożywczym, ogrodniczym, czy Rossmanie

lignina, gaza lub wata

woda

naczynie, np. szeroka miseczka, talerzyk

Przepis

Naczynie wyłożyć gazą, watą lub ligniną. Nasączyć wodą, wysypać gęsto nasiona rzeżuchy, spryskać wodą.

Odstawić w ciepłe i słoneczne miejsce. U mnie bardzo dobrze sprawdził się kuchenny parapet.

Pamiętajcie o codziennym podlewaniu rzeżuchy.

Gotowa do jedzenia jest po ok 10 dniach.

 http://www.napolslodko.com/rzezucha-domowa-hodowla/
Zdjęcie profilowe Na pół słodko - przepisy bez cukru
Na pół słodko - przepisy bez cukru

Lekkie przepisy bez cukru, naturalnie słodkie. Blog dietetyka i mamy małej alergiczki, na którym pokazuje słodkie przepisy z zamiennikami cukru.

Polecane