Domowa rzeżucha

przepis
Domowa rzeżucha
14Mar
składniki

nasiona rzeżuchy (1 paczka) kupicie je w każdym dużym sklepie spożywczym, ogrodniczym, czy Rossmanie

lignina, gaza lub wata

woda

naczynie, np. szeroka miseczka, talerzyk

Przepis

Czas przygotowania: 10 minut

Czas przyrządzenia: 14400 minut

Naczynie wyłożyć gazą, watą lub ligniną. Nasączyć wodą, wysypać gęsto nasiona rzeżuchy, spryskać wodą.

Odstawić w ciepłe i słoneczne miejsce. U mnie bardzo dobrze sprawdził się kuchenny parapet.

Pamiętajcie o codziennym podlewaniu rzeżuchy.

Gotowa do jedzenia jest po ok 10 dniach.

author

Blog Na pół słodko - przepisy bez cukru

https://napolslodko.kobieceinspiracje.pl

następna inspiracja
Zobacz nasze filmy:
SKOMENTUJ
następna inspiracja
ZOBACZ RÓWNIEŻ