Zapraszam :-) Składniki: - 750 ml śmietany 30% - 500 g serka mascarpone - 2 łyżeczki cukru z wanilią - 5 łyżeczek kawy inki - 5 łyżek cukru pudru - opakowanie biszkoptów - 140 g herbatników - łyżeczka masła do wysmarowania tortownicy Wykonanie: Spytacie dlaczego, dla mnie to oszczędność przede wszystkim czasu, nie muszę jechać do sklepu i chodzić pomiędzy półkami oglądając i wybierając produkty, nie muszę stać w kolejkach a potem tego wnosić do domu. Nie wszystkie produkty są dostępne w każdym mieście, ale jak wpiszecie swój kod to od razy wam wyskoczą produkty, które możecie kupić bez problemu. Wykładamy 1/3 masy na biszkopty, układamy połowę herbatników (2 herbatniki zostawmy na wierzch). Jest to także oszczędność finansów, ponieważ sami wiecie, że często kupujemy produkty z promocji, które tak naprawdę nie są nam w danej chwili potrzebne. Pomysł na to ciasto powstał podczas oglądania programu kulinarnego w telewizji, gdzie Bosanoga Contessa tworzyła bardzo pyszne ciasto. Wniesie mi kurier a ja w zaciszu własnego pokoju na spokojnie wybieram sobie co potrzebuje i już. Do misy miksera wlewamy schłodzoną w lodówce śmietanę, dodajemy serek mascarpone, cukier, cukier z wanilią i kawę. Ciasto kawowe na zimno To ciasto skradło serca wszystkich domowników i gości. Koniecznie musicie takie ciacho zrobić, oczywiście jeżeli lubicie smak kawy w słodkościach.