Kaczka z jabłkami i żurawiną

Ewelina
Obiad
01.02.2016 15:06
Kaczka z jabłkami i żurawiną

Składniki: 2 filety z kaczki 2 łyżki miodu 3 jabłka 2 garście żurawiny 1 mała pomarańcza masełko klarowane do smażenia Filety umyć, osuszyć i pociąć skórę najlepiej w kratkę, mój mąż pociął po prostu w paski. Jak kaczka nam się już obsmaży, przekładamy ją do naczynia żaroodpornego i skraplamy sokiem z całej pomarańczy ( u mnie też trochę miąższu). Kaczkę podsmażamy, najpierw dajemy skórą do dołu, jak się nam ładnie zarumieni przekładamy na drugą stronę. Jabłka myjemy, dzielimy na ćwiartki, potem na jeszcze mniejsze kawałki, usuwamy gniazda. Hej :) No i pokusiliśmy się tym razem na kaczkę. Chwilę smażymy, jak zrobią się miękkie dodajemy żurawinę, dokładnie mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2016/01/kaczka-z-jabkami-zurawina-i-pomarancza.html