Przepis
Składniki : 200g margaryny, 150g cukru, 20g kakao, 150ml mleka, 3 jajka, 380g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie : Margarynę, cukier oraz kakao rozpuść w rondelku. Pozostaw do ostygnięcia. Jajka roztrzep widelcem, dodaj mleko, wymieszaj ponownie. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną masę z rondelka. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Wypełnij foremki ciastem. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodatkowe składniki : Biszkopty, draże, precelki
Składniki polewa : 100ml śmietanki 30%, 150g czekolady gorzkiej.
Przygotowanie polewy : Śmietankę wlej do rondelka. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i wrzuć połamaną czekoladę. Całość mieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
Przygotowanie reniferów : muffinki polej polewą. Umieść biszkopta na środku babeczki i wyżej draży na oczy. Pędzelkiem namaluj buzię i oczka. Precelki wbij w muffinki.