Muffinkowe renifery

Ewelina
28.11.2013 21:43
Muffinkowe renifery

Przepis

Składniki : 200g margaryny, 150g cukru, 20g kakao, 150ml mleka, 3 jajka, 380g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie : Margarynę, cukier oraz kakao rozpuść w rondelku. Pozostaw do ostygnięcia. Jajka roztrzep widelcem, dodaj mleko, wymieszaj ponownie. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną masę z rondelka. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Wypełnij foremki ciastem. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Dodatkowe składniki : Biszkopty, draże, precelki

Składniki polewa : 100ml śmietanki 30%, 150g czekolady gorzkiej.

Przygotowanie polewy : Śmietankę wlej do rondelka. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i wrzuć połamaną czekoladę. Całość mieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady.

Przygotowanie reniferów : muffinki polej polewą. Umieść biszkopta na środku babeczki i wyżej draży na oczy. Pędzelkiem namaluj buzię i oczka. Precelki wbij w muffinki.