Źródło: 183 nowe przepisy Siostry Anastazji Biszkoptskładniki:6 jaj1 szklanka cukru kryształu1 szklanka maki1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa Iskładniki:25 dag maku mielonego10 dag cukru kryształu3 białka2 łyżki miodu1/2 szklanki słodkiego mlekaolejek migdałowy20 dag bakalii(ja natomiast użyłam gotowej masy makowej z puszki) Masa IIskładniki:1/2 l śmietany kremówki3 łyżeczki żelatyny2-3 łyżki cukru pudruMasa IIIskładniki:20 dag masła10 dag cukru pudru15 dag orzechów mielonych1/2 szklanki mleka3 żółtkaspirytus (do smaku) Przepis na przepyszny makowiec śnieżny z bitą śmietaną i masą orzechową oraz makiem według przepisu siostry Anastazji pochodzący z książki 100 nowych ciast. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, zimne orzechy i spirytus. IWszystkie składniki wymieszać i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając, do uzyskania gęstej masy.