łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki płynnego miodu 1/2 szkl bulionu warzywnego sól pieprz olej do smażenia przyprawa Bosforska firmy Rafex 1. Mięso nacieramy solą i pieprzem. 5. Mięso smarujemy miodem wymieszanym z natką pietruszki, przekładamy do żaroodpornego naczynia i wstawiamy na 6 minut, nie dłużej. Składniki ok. 600 g karkówki bez kości 2 marchewki 2 cebule 1 Na rozgrzanym obsmażamy karkówkę na rumiano, często obracając. Zostawiamy na około 10 minut w chłodnym miejscu. Po tym czasie, wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim karkówkę. 6. Cebulę kroimy w plastry lub kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/07/karkowka-dla-smakosza/