Składniki: 150 g masła 3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 białka 200 g zmielonego maku 45 g posiekanej skórki cytrynowej kandyzowanej cukier puder do oprószenia ciasta Białka oddzielić od żółtek. Upiekłam na spróbowanie i już wiem, że warto, bo jest bardzo szybki do zrobienia i chyba smaczny skoro zniknął bardzo szybko z talerza. Jak się ma w domu trzech łasuchów, a ja czwarta to tak jest z tymi ciastami. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, a następnie dodawać kolejno cały czas ucierając po jednym żółtku. Lubię jak jest nas dużo, bo wtedy jest tak rodzinnie, gwarno i pełna chata. A zapomniałam powiedzieć, że czasami na ciasto wpada córcia i zięć i moja mała wnusia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/12/torcik-makowy-bez-maki.html