1/3 masy wyłożyć na rozłożone w formie herbatniki na nią ułożyć krążki bananów przykryć kolejną warstwą herbatników masy i bananów całość przykryć pozostałą trzecią warstwą masy oraz bananów. Składniki: masa 2 budynie waniliowe 1 litr mleka 1 łyżka cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła dodatkowo sok z cytryny paczka herbatników 5 bananów 2 galaretki brzoskwiniowe Wykonanie: Polecam użyć kakaowych herbatników, ponieważ świetnie pasują do bananów ale jeżeli nie posiadacie takich to zwykłe maślane również świetnie się sprawdzą w tym deserze. Uwaga jeżeli robisz ciasto w blaszce na spód daj papier do pieczenia aby ciasto nie przeszło blaszanym smakiem. Banany pokroić w plasterki i dokładnie wymieszać je z sokiem z cytryny. Dziś kolejne ciasto bez pieczenia, które jest bardzo proste, pyszne a do tego bardzo efektownie się prezentuje.