SKŁADNIKI : - 1 kg dyni (obranej i pokrojonej w ok. 2 cm kostkę) - 1 marchewka (obrana i pokrojona w talarki) - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 puszka mleka kokosowego (ok. 400 ml) - woda (lub bulion warzywny lub drobiowy) - szczypta soli do smaku - ewentualnie: prażone pestki dyni lub słonecznika; grzanki; łyżka gęstej śmietany WYKONANIE: Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Podawać z ulubionymi dodatkami: prażonymi pestkami dyni lub słonecznika, grzankami, łyżka gęstej śmietany. Świetnie też do tej zupy pasuje trochę startego imbiru, ale niestety u mnie nie wszyscy go lubią, więc nie dodaję. Jeżeli lubicie trochę pikanterii możecie dodać trochę świeżej lub sproszkowanej papryczki chili. W razie potrzeby (kiedy nasz krem jest za gęsty) rozcieńczyć trochę wodą.