Połączenie idealne. Kokosowe ciasto z jabłkami 80 minut na tortownicę o średnicy 25 cm Składniki: 100 g drobnego cukru 125 g masła 2 jajka 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka kokosowego 50 g wiórków kokosowych 4 jabłka sok z 1 cytryny Jest to przepis na klasyczne ucierane ciasto, tym razem wzbogacone o smaki i aromaty kokosowe, czyli mleko i wiórki, A do tego nasze pyszne polskie jabłka. Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka kokosowego wiórki kokosowe do posypania ciasta Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta muszą mieć temperaturę pokojową. Następnie dodajemy do ciasta mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem kokosowym. Pyszne, aromatyczne kokosowe ciasto z jabłkami to moja propozycja na dzisiejszy niedzielny wpis. Przekładamy do niej ciasto, na wierzchu układamy ponacinane jabłka, lekko wciskając je w ciasto.