Składniki na ciasto: * - 0.5 kg mąki tortowej - 3 jajka - 3 łyżki prawdziwego miodu - kopiasta łyżeczka sody - pół kostki miękkiego masła Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać jajka, miód, sodę oraz masło, wszystko razem zagnieść na gładkie ciasto, podzielić je na 3 części. przepis na blaszkę o wymiarach 31 na 19 * przepis na blaszkę o wymiarach 31 na 19 Smacznego Polewa: Polewa: - 3 łyżki cukru - 6 łyżek masła - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Wykonanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nią pierwszą porcję ciasta(każdy blat pieczemy osobno). Wodę połączyć z cukrem, podgrzewać na małym ogniu do jego rozpuszczenia się. Nie dość, że ciasto jest przepyszne to jest także niezwykle proste i poradzi sobie z nim nawet początkująca pani domu. Na sam koniec (do gęstej) już masy wsypać kokos, wymieszać, wystudzić. Na sam koniec masę grysikową utrzeć z miękkim masłem. Masę podzielić na dwie części i przełożyć nią blaty. Jest ono bardzo podzielne więc idealne na domowe uroczystości. Miseczkę zdjąć z ognia i dodać masło, wymieszać do połączenia się składników.