Krem z pieczonych pomidorów z mozzarellą

Monika
Zupy
02.10.2015 22:33
Krem z pieczonych pomidorów z mozzarellą

Blaszki wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut na funkcji termoobieg aż skórka pomidorów lekko zbrązowieje. składniki: 2 kg mięsistych pomidorów, u mnie lima i malinowe 5 ząbków czosnku 0,5 l bulionu drobiowego 1 łyżeczka bazylii 1 kulka mozzarelli 50 ml słodkiej śmietanki Kremową pomidorową z pomidorów z puszki Zupka podana w filiżance z kolekcji Martha Platin Porcelana Bogucice Następnie z pomidorów ściągnąć skórki, czosnek wycisnąć z łupinek. Przekroić na pół i ułożyć skórką do góry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie pomidory były drobne więc musiałam to zrobić na dwie blaszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/10/krem-z-pieczonych-pomidorow-z-mozzarella.html