Na masę miętową: - 200 g śmietany 30% - 250 g mascarpone - opakowanie żelatyny deserowej - 4-5 łyżek syropu barmańskiego o smaku miętowym * - 200 g mąki pszennej - 100 g masła - 2 żółtka - szczypta soli - 2 łyżki zimnej wody - 30 g cukru pudru - 3 łyżki kakao * Poza tym: - 250 g świeżych malin - skórka z limonki - cukier puder Przygotowanie: Ciasto zagnieść i wstawić na godzinę do lodówki. Posypać skórką z limonki i cukrem pudrem, po czym wstawić ciasto na 2 godziny do lodówki, żeby krem stężał. A tu więcej zdjęć na zachętę: Przepis powstał przypadkiem - zostałam obdarowana świeżymi malinami wprost z ogrodu podczas rodzinnego spotkania i stwierdziłam, że taki podarunek nie może się zmarnować. Wyłożyć masę na kruchy spód. Maliny opłukać i dokładnie osuszyć, po czym wyłożyć nimi wierzch tarty.