Zdrowo, smacznie i bezmięsnie :) SKŁADNIKI 2 średnie bakłażany 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 pęczek dymki 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor 2 łyżki posiekanej kolendry 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili sól, pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE kaszą jaglaną Autor: Małgorzata Chyla o 08:09:00 Etykiety: bakłażan, bakłażan faszerowany, bakłażan faszerowany kaszą, bakłażan nadziewany, bakłażany faszerowane, bakłażany faszerowane kaszą, kasza jaglana, kasza jaglana przepisy, nadziewane bakłażany Nie dość, że pyszna, to tak bardzo zdrowa :) Dzisiaj przepis na bakłażany nadziewane kaszą jaglaną właśnie, w towarzystwie warzyw z nutą orientalnych przypraw. Smacznego :) Pyszne i bardzo aromatyczne bakłażany faszerowane :) źródło inspiracji wtorek, 15 września 2015 Bakłażan faszerowny Bakłażany myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i nacinamy nożem w kratkę, tak, by nie uszkodzić skóry. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pół godziny. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy posiekaną dymkę (białą i zieloną część) oraz drobno pokrojone ząbki czosnku. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.