Składniki (dla 6 osób): podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona cebula przyprawa do dań meksykańskich 500 ml przecieru pomidorowego 1 duża czerwona papryka 3 papryczki chili pół puszki kukurydzy pół puszki czerwonej fasoli oliwa sól Przygotowanie: Cebulę pokroić w piórka, pierś w kostkę, paprykę w paseczki, chili w krążki. Na patelni rozgrzać trochę oliwy, wsypać cebulę, chwilę podsmażyć, dodać kurczaka i posypać przyprawą. Przygotowanie całego dania trwało tyle, co ugotowanie ryżu, a więc momentalnie! A efekt?? Gdy kurczak zmięknie dodać paprykę i chili. Wczoraj robiłam pizzę i jak zwykle przygotowałam za dużo dodatków :P
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://malinowowkuchni.blogspot.com/2015/08/meksykanska-potrawka-z-kurczakiem.html