Zupa krem z pieczonej papryki

Monika
Zupy
13.09.2015 16:58
Zupa krem z pieczonej papryki

składniki: 4 czerwone papryki 3 pomidory u mnie malinowe 3 ząbki czosnku 750 ml bulionu 1 łyżka wędzonej papryki słodkiej Paprykę i pomidory przekroić na pół. Mamy sezon na papryczkę więc dzisiaj pyszna zupka z tym warzywkiem w roli głównej. Zupa dobrze smakuje na ciepło ale pyszna jest też na zimno jako chłodnik. Następnie czosnek wycisnąć z łupinki a z pomidorów ściągnąć skórkę, przełożyć do garnka. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i zapiekać ok 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/09/zupa-krem-z-pieczonej-papryki.html