Składniki: 500 g wołowiny bez kości 1 łyżka nasion kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 łyżeczki płatków chilli 1 łyżeczka imbiru 3 ząbki czosnku 3 łyżki klarowanego masła 1 cebula 1 szklanka wody 1 łyżeczka octu sól Kolendrę, kmin rzymski pieprz dokładnie rozetrzeć i wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kurkumą,płatkami chilli i imbirem. Podsmażyć na złoty kolor, a następnie dodać pastę z przypraw.i smażyć 1 minutę stale mieszając. Wołowinę umyć i pokroić w kostkę o boku 1/5 cm x 1,5 cm. W rondlu rozgrzać masło klarowane i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Podawać z ryżem inspiracja książka Kuchnia hinduska curry z wołowiny
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/09/curry-z-woowiny-kari-gosht.html