Kurczak z miętą i cytryną

Ewelina
Obiad
02.09.2015 20:21
Kurczak z miętą i cytryną

Składniki dla dwóch osób: ~ 400 g piersi z kurczaka ~ 2 łyżeczki suszonego tymianku ~ 5 łyżek oliwy z oliwek ~ 1 cytryna pokrojona na kawałki + dodatkowo sok z 1/4 cytryny ~ garść listków świeżej mięty ~ 2 ząbki czosnku ~ świeżo zmielony czarny pieprz 1 Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Kurczak z mięta i cytryną Iza mówi, że kuchnia libańska jest najlepsza na świecie, a jest najlepsza, bo dużo w niej połączeń cytryny z miętą i trudno mi się z nią w tej kwestii nie zgodzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zmyslowesmaki.pl/2013/01/12/kurczak-z-mieta-i-cytryna/