Składniki: 15 sztuk jabłek 3 łyżki cukru kryształ Kaloryczność: średnia Koszt: 10 - 20 zł Przygotowanie: Umyć słoki. Jabłka umyć, obrać ze skórek i pozbawić pestek, pokroić w ćwiartki i włożyć do garnka Zalać jabłka 1/2 szklanki wody i gotować do miękkości Przetrzeć jabłka przez sito, dodać cukru wedle uznania i włożyć do słoików, Suchą szmatką przetrzeć górę słoików, aby lepiej się zamknęły. Słoiki włożyć do dużego garnka, zalać je wodą tak, żeby słoki były nią przykryte do 3/4 wysokości, Gotować je 15 minut, aż do zamknięcia się słoików. Gotowy mus jabłkowy, doskonały na zimę!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://skosztuj.to/przepis/mus-jablkowy/