Potrzebne nam:- kalafior- 2 marchewki- 5-6 małych ziemniaczków- 250 g mięsa z piersi kurczaka- por (biała część)- kawałek selera- 2 małe pietruszki- 3 kostki bulionowe- śmietana 18% (4-5 łyżek)- sól- pieprz- maggi- pieprz kajeński- koperekPrzygotowanie:Do garnka wlać 2 litry zimnej wody. Włożyć umyte i obrane por, marchewki, seler oraz pietruszki, Gotować około 15 minut, następnie wyrzucić wszystko poza marchewką (tę ostatnią pokroić w plasterki). Po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i gotować jeszcze 15-20 minut uważając, żeby nie rozgotować kalafiora. Kalafiorowa z tego przepisu jest delikatna w smaku, a dzięki dodatkowi mięsa z kurczaka bardzo pożywna.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2015/08/kalafiorowa-z-drobiem.html