Torcik brzoskwiniowy na zimno

Monika
Ciasta
01.07.2015 22:58
Torcik brzoskwiniowy na zimno

składniki: 750 g serka homogenizowanego naturalnego 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła 5 żółtek 2 kopiaste łyżki żelatyny (lub 1 opakowanie żelatyny deserowej) 1/3 szklanki mleka biszkopty do wyłożenia formy 1 puszka brzoskwiń w puszce 1 galaretka brzoskwiniowa 2-3 łyżki dżemu porzeczkowego Gdy masa lekko stężeje na wierzchu ułożyć osączone brzoskwinie, które układamy wgłębieniem od pestki do góry i lekko wcisnąć w masę. Przygotować wcześniej składniki i pozostawić w temperaturze pokojowej, dzięki temu w masie nie będzie grudek. Gdy masa stężeje w zagłębienia po pestkach włożyć odrobinę dżemu i zalać tężejąca galaretką, odstawić do stężenia. Mleko podgrzać (ale nie gotować) i rozpuścić w nim żelatynę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2013/08/torcik-brzoskwiniowy-na-zimno.html