Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy (średnica 24 cm ) Truskawki umyć i zmiksować z cukrem. Żelatynę namoczyć w bardzo małej ilości wody po czym poczekać aż napęcznieje, a następnie włożyć do mikrofalówki na 10 s i podgrzać Przestudzić, aby była lekko ciepła Śmietanę mocno schłodzoną ubić na sztywno dodać zmiksowane truskawki i żelatynę cały czas miksując. Składniki: 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów 500 g truskawek + 3/4 szklanki truskawek 1 szklanka cukru + 2 łyżki cukru 1/2 soku z cytryny 500 ml śmietany kremówki 4 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Kończy się już sezon truskawkowy i korzystajmy z tych smacznych owoców, kiedy jeszcze możemy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/07/truskawkowy-puch-bez-pieczenia.html