Składniki 500 g schabu beza kości 1 jajko 4 plastry ananasa 50 g sera żółtego 2 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Na jednym talerzyku roztrzepać jajko widelcem lekko posolić i popieprzyć Na drugi talerzyk wsypać mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Każdy kotlet rozbić tłuczkiem, aby był cienki, ale trzeba uważać aby nie zbyt cieniutko rozbić, bo kotlet popęka. pierwsze panierujemy z mące, a następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdy nałożyć plaster ananasa i starty żółty ser.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/06/kotlet-schabowy-zapiekany-z-ananasem.html