Składniki: (tortownica 18 cm) Spód: - 180 g herbatników - 10 g masła - 100 g czekolady mlecznej Masa serowa: - 500 g twarogu mielonego przynajmniej 2 razy ps. pamiętaj, że jeśli nie posiadasz sprzętu do mielenia twarogu zawsze możesz użyć sera twarogowego- mielonego, sprzedawanego w sklepach w wiaderku :) - 100 g malin - 100 g jagód/borówki amerykańskiej - 2 łyżki cukru pudru - 8 łyżeczek żelatyny na 8 łyżek wody - łyżka soku z cytryny Biała czekolada z gorącymi malinami: - 200 g białej czekolady - 5-10 ml śmietany kremówki 9 Masę jagodową wyłożyć na spód ciasteczkowy, następnie gdy masa potrzebuje schłodzenia wstawiamy ją do zamrażalnika na około 15 minut by troszkę stężała, jeśli żelatyna jest silna dodajemy od razu na wierzch masę malinową. 5. Wstawić do lodówki bądź zamrażalnika na czas przygotowywania mas serowych Masa serowa: 1. Twaróg podzielić na 2 części i włożyć go do dwóch miseczek 2. Do momentu przygotowania czekolady oraz stężenia masy serowej Biała czekolada z gorącymi malinami: 1. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, dodać śmietanę kremówkę, dokładnie wymieszać. 2. Do miseczki z jagodowym twarogiem wlać sok z cytryny 5. Żelatynę rozpuścić w wodzie i odstawić na 10-15 min. by napęczniała. 1. Maliny podgrzać z łyżeczką cukru na małym ogniu aż do czasu kiedy puszczą sok i rozpadną się na małe drobinki. Zajmie to troszkę więcej czasu, ale satysfakcja będzie tym większa <3 Przygotowanie: Spód: 1. Ciasteczka rozkruszyć blenderem bądź widelcem na piasek 2. Ponad to potrzebne będą: - garnuszki do kąpieli wodnej - szpatułka bądź ubijaczka do mieszania - 2 miseczki o wysokich ściankach - blender bądź blender ręczny - mikser Uwaga: Owoce zblendować osobno na gładki mus, po czym przełożyć jagody do jednej miseczki z twarogiem, maliny zaś do drugiej. Można przyozdobić świeżymi owocami bądź podać z malinami na ciepło. Nakładać gorące maliny na wierzch z białej czekolady bezpośrednio przed podaniem. Polać na stężały sernik Chłodzenie: gdy masa ostygnie można włożyć do lodówki do stężenia masy czekoladowej.