Gulasz z kurczaka po węgiersku

Beata
Obiad
09.06.2015 1:00
Gulasz z kurczaka po węgiersku

Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 1 cebula 1 czerwona papryka 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól pieprz 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki wody Wykonanie: Kiedy kurczak jest już lekko rumiany, wlewamy wodę i dusimy chwilę pod przykryciem.do miękkości, a następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, ketchup i przecier pomidorowy. Wlać do sosu i chwilkę gotować Można podawać kurczaka z ziemniakami, kaszą, ryżem lub pieczywem. gulasz z kurczaka po węgiersku W miseczce wymieszać paprykę słodką, paprykę ostrą, sól i pieprz i wszystko wymieszać z mięsem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/06/gulasz-z-kurczaka-po-wegiersku.html