Składniki: Spód 140 g ciastek kruchych 70 g masła Warstwa serowa: 800 g serków homogenizowanych waniliowych 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 500 g truskawek 3/4 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Masło roztopić, wlać do ciastek i pokruszyć blenderem. Wlać na masę serową i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Dzisiaj zrobiłam sernik na zimno na serkach homogenizowanych z musem truskawkowym. Masę serową wlać na schłodzone ciasteczka i odstawić do lodówki do zastygnięcia. Odstawić z palnika , wsypać galaretkę oraz żelatynę rozpuszczoną w trzech łyżkach wody. Żelatynę rozpuszczoną w 50 ml wody i wystudzoną wlać do sera i ponownie zmiksować.