- biszkopt: - 3 jaja - 4 łyżki mąki pszennej (z małą górką) - 4 łyżki cukru ( z góreczką) - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cukru waniliowego - masa serowa: - 0,5 kg sera wiaderkowego - 200 gramów śmietanki słodkiej 36% - 2 - 3 kopiaste łyżki cukru pudru - 3/4 szklanki zmiksowanych truskawek - 2 galaretki truskawkowe + 1 szklanka wrzątku - dodatkowo na wierzch: - 0,5 kg truskawek - 2 galaretki truskawkowe + 0,7 litra wrzątku Biszkopt. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, delikatnie połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną lub wyłożoną papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 - 26cm, piec około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni, schłodzić do temperatury pokojowej. 2 galaretki dokładnie rozprowadzić w 1 szklance wrzącej wody, schłodzić do temperatury pokojowej. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, wymieszać z twarogiem, cukrem i pulpą truskawkową, dodać galaretkę i wszystko szybko zmiksować na najwyższych obrotach.