Trufle z białej czekolady

Kasia
Ciasta
23.04.2015 17:11
Trufle z białej czekolady

Składniki ( na 18 szt): - 60ml śmietanki kremówki 30% - 1 łyżka rumu np. Malibu - 250g białej czekolady - kokos do obtoczenia Wykonanie: - do garnka ( najlepiej z grubym dnem) wlewamy śmietankę, łyżkę rumu oraz dodajemy posiekaną białą czekoladę - wszystkie składniki podgrzewamy na małym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści - masę przelewamy do np. głębokiego talerza i wstawiamy do lodówki na 6 godzin ( ja zostawiłam na całą noc) - stwardniałą masę nabieramy na małą łyżeczkę i formujemy małe kulki , następnie obtaczamy każdą w kokosie i wkładamy do papilotek - gotowe trufle przechowujemy w lodówce Źródło:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2015/04/trufle-z-biaej-czekolady.html