AKSAMITNY SERNIK Z BEZĄ

Krzysztof
Ciasta
25.02.2015 11:50
AKSAMITNY SERNIK Z BEZĄ

Składniki: Warstwa serowa: 500 g białego sera (trzykrotnie mielony z twarogu półtłustego) 250 g sera ricotta 150 g cukru 100 ml śmietany 30% garść rodzynek garść żurawiny 3 żółtka 2 czubate łyżka mąki ziemniaczanej Beza: 3 białka 1/2 szklanki cukru Przepis na pieczony sernik z białego sera i ricotty z rodzynkami i żurawiną. Następnie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i kiedy trochę ostygnie, dopiero wyjmujemy z piekarnika. Polecam wszystkim wielbicielom słodkości, gdyż wbrew obiegowej opinii pieczenie sernika wcale nie jest trudne. Następnie białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C, pieczemy ok. 60 minut, do lekkiego zrumienienia wierzchu. Na wyłożone papierem do pieczenia dno tortownicy (śr. ok 21 cm) układamy biszkopty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.e-przepisykulinarne.pl/2014/10/aksamitny-sernik-z-beza/