SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem karmelowy: 1/2 masła* 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka śmietanki 30%/mleka 1 puszka masy krówkowej (u mnie gotowa z Gostynia) 20 dag ziaren słonecznika Ptasie mleczko: 330 ml śmietanki 30% 1 śmietan fix (niekoniecznie) 1 serek homogenizowany waniliowy Ponadto: herbatniki 1 łyżka masła 2 kopiaste łyżki nutelli *ja użyłam margaryny i jak widać na zdjęciach niestety masa nie stężała eystarczająco 1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i odstawić do ostygnięcia. 7. Na biszkopt wyłożyć masę karmelową ze słonecznikiem, na to warstwę z bitej śmietany, rozłożyć herbatniki i polać przy pomocy łyżki polewą z nutelli. 4. Krem karmelowy: Masło utrzeć z cukrem pudrem i śmietanką/mlekiem, nie przerywając miksowania dodawać partiami masę krówkową, na koniec wsypać słonecznik i delikatnie wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek ubitych z cukrem i delikatnie wymieszać.