Składniki: 150 g ryżu arborio cebula puszka groszku konserwowego średnia cukinia papryka pepperoni marchew 100 g sera wędzonego ok. 800 ml bulionu (u mnie drobiowy) 2 łyżki masła łyżka oliwy sól, pieprz kolorowy kardamon Przygotowanie W garnku roztapiamy masło z oliwą, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Risotto zazwyczaj robię z piersią z kurczaka, tym razem postawiłam na same warzywa i też wyszło smacznie. W międzyczasie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, startą na tarce marchew i posiekaną drobno paprykę. Następnie wlewamy chochelkę bulionu i gotujemy do momentu, aż ryż go wchłonie, wtedy wlewamy kolejną porcję.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.e-przepisykulinarne.pl/2015/01/risotto-z-warzywami-360-kcal/