Składniki: - 2 ćwiartki z kurczaka - 3 buraki (średnie) - ziemniaki (my dałyśmy ok. 5 sztuk, ale dajemy wedle uznania) - 2 marchewki - 2 pietruszki - pół dużego selera - por (do smaku) - kasza jęczmienna (ok. 15-20 łyżek) - koperek - przyprawy (u nas: ziele ang., liść laurowy, pieprz w ziarnkach, kostki rosołowe, czosnek) Przepis: Mięso czyścimy, myjemy i gotujemy samo do zebrania szumowin. I nigdy nie dodajemy do niego śmietany, bo ta kojarzy nam się głównie z zalewajką (najlepszą robiła nasza babcia) i kiepskimi krupnikami z restauracji! Witajcie :) Dużo czasu minęło już od naszego ostatniego spotkania z zupą, gdyż nie robimy ich zbyt często, a jeśli już, muszą to być nasze ulubione.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://colourfulspree.blogspot.com/2015/01/krupnik-na-drobiu-z-kasza-jeczmienna-i.html