Nadziewane pieczarki

Ewelina
08.09.2013 7:56
Nadziewane pieczarki

Przepis

Składniki na 4 porcje:

- 12 dużych pieczarek

- 25 dag filetów z piersi kurczaka

- 1 pojemnik (15 dag) gęstej, kwaśnej śmietany

- 1/2 pojemnika (10 dag) śmietany kremówki

- 2 ząbki czosnku

- 3 łyżki tartej goudy

- 2 łyżki oleju,

- 1/2 łyżki soku z cytryny

- 1/2 pęczka natki szczypiorku

- sól, biały pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić i umyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć mięso. Dodać śmietanę, szczypiorek, czosnek . Napełnić masą kapelusze pieczarek, posypać utartym serem. Zapiekać 10 minut w temperaturze 225 stopni C. Zmieszać kremówkę z kwaśną śmietaną, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polać pieczarki sosem. Czas przygotowania: około 45 minut 1 porcja - 420 kalorii

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną